СБУ затримала соратника Киви, який коригував ракетні удари по Дніпру (ФОТО)

Служба безпеки України затримала соратника екс-нардепа Іллі Киви, який коригував ракетні удари по Дніпру. Про це 11 жовтня повідомила прес-служба СБУ.

"Затриманим виявився представник найближчого оточення колишнього народного депутата Іллі Киви, який наразі ховається за кордоном від правосуддя за злочини проти України", - повідомили представники відомства.

Зрадником виявився місцевий бізнесмен, який працював у сфері IT та познайомився з Кивою у 2014 році. У СБУ також повідомили, що цей чоловік спеціально залишився у Дніпрі, щоб передавати росіянам геолокацію позицій українських ППО.

Крім збору інформації про місцезнаходження та переміщення підрозділів ЗСУ, він також передавав окупантам координати об'єктів критичної інфраструктури. У результаті росіяни використовували отримані координати для завдання ракетних ударів і планування диверсій.

Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру в частині 2 статті 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ на Одещині затримала навідника рашистських дронів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті