СБУ повідомила про підозру "главі "міносвіти "днр", яка закликала спалити в Донецьку українські підручники з історії

Служба безпеки України повідомила про підозру голови "міносвіти ДНР", яка наказала спалити в Донецьку українські підручники з історії. Про це у Телеграм повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомляється, у результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру так званому «міністру освіти і науки» терористичної організації «днр».

Зловмисницею є російська громадянка, яка мешкала в Удмуртії, а в липні минулого року отримала «призначення» до окупаційного органу у захопленій частині Донеччини.

На цій «посаді» вона намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до кремлівських «стандартів».

Для цього організувала знищення в місцевих школах українських підручників і доручила повністю «переписати» навчальну програму з історії України.

Також «псевдоміністр» змушує вчителів їздити на «курси переформатування» в росію та відправляє дітей до «таборів» країни-агресора.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі вона перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Втім, співробітники СБУ знають про місця її перебування та проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше двох колишніх чиновників-комунальників із Луганщини викрито на співпраці з ворогом. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті