В росії сайти і "воєнкори" Пригожина залишилися без роботи, а "фабрика тролів" воює проти нього

ЗМІ опального ватажка "Вагнера" Пригожина припиняють існування, без роботи залишаються сотні людей, включно з "воєнкорами". Про це 1 липня повідомляють опозиційні російські телеграм-канали.

"Сайти закриваються, усіх звільняють. Одним днем. Співробітникам обіцяють компенсації за розірвання трудових договорів, але тільки у вигляді зарплати за останній місяць", - повідомив співробітник одного із сайтів телеграм-каналу "Можем объяснить". За словами іншого співрозмовника редакції, деякі сайти будуть перепрофільовані, але поки що незрозуміло - в якому напрямку. 

Також незрозуміла і доля пригожинських "воєнкорів", які отримували зарплату через його ЗМІ. Загалом у медіаімперії Євгена Пригожина, працювало кілька сотень людей.

Зазначається, що під закриття потрапили такі пропагандистські видання, як "Невские новости", РІА "ФАН", "Народные новости", "Политика сегодня" і "Экономика сегодня", які були об'єднані під загальною парасолькою брендом "Медіагрупа "Патриот". Частина цих сайтів була заблокована вранці в суботу, 24 червня, під час заколоту ПВК "Вагнер", а в редакціях відбулися обшуки. Але після закінчення протесту Пригожина Роскомнагляд скасував блокування. Сайти всіх цих видань не оновлювалися з першої години дня 30 червня.

Крім того, так звана "Фабрика тролів" Пригожина тепер воює проти нього самого. Про це телеграм-каналу "Агентство.Новости" розповів творець проєкту "Ловушка повара", який стежить за активністю близько 127 тис. ботів у VK. Почалося все в травні-червні, тобто коли конфлікт Пригожина і Шойгу набрав обертів: від початку травня близько 13 тис. колишніх пригожинських ботів у VK почали активно його критикувати: Пригожин "істерить, бреше і створює бардак".

За словами адміна проєкту, боти, які раніше, "вочевидь, працювали на Пригожина, тепер, вочевидь, на нього не працюють і чітко та скоординовано пишуть коментарі проти нього".

Він стверджує, що бот-ферму у "кухаря", судячи з усього, просто забрали: "Вона як працювала, так зараз і працює, тільки змінила поведінку і завдання".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті