З території Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців, в тому числі родину з трьома дітьми

З території Святогірської Лаври на Донеччині вдалося евакуювати групу мирних мешканців. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 16 липня.

"Зусиллями ГУР МО, за участі народних депутатів України, з території Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців, – йдеться в повідомленні. – Це родина, яка переховувалась в стінах Лаври від постійних артилерійських обстрілів з боку окупантів: батько, мати та троє дітей. При цьому, наймолодша дитина народилась на території Лаври кілька днів тому".

Уточнюється, що також змогла виїхати пара літніх людей – чоловік і жінка.

Зараз всі евакуйовані перебувають на підконтрольній Україні території та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Підкреслюється, що Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської Лаври.

"На її території перебуває до 600 мирних мешканців, з яких більше 50 діти, зокрема 4 немовлят", – пише ГУР.

У повідомленні також сказано, що під час артилерійського обстрілу території Святогірської Лаври з боку російських окупаційних військ 1 червня загинули архімандрит Галактіон, монах Аристоклій та монахиня Варвара, кілька священників отримали важкі поранення.

Раніше повідомлялось, що близько 100 ченців Святогірської Лаври відмовляються евакуюватись.

Також раніше повідомлялось, що чиновники й правоохоронці блокують вихід парафій з Московського патріархату.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті