Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, який працює з дітьми з усієї Луганщини, отримав сучасні психодіагностичними методики (адреса, контакт)

Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр, релокований у Київ, який працює з дітьми ВПО з усієї Луганської області, отримав сучасні психодіагностичними методики. Про це "ОстроВу" повідомила директорка закладу Світлана Шелест, а також голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 14 грудня.

"Наразі ми працюємо з дітьми з особливими потребами не лише з Рубіжанської громади, а з усіх громад Луганської області", - зазначила Світлана Шелест.

У Києві центр працює за адресою: проспект Берестейський, 65, кабінет 370. Є також віддалене робоче місце у Дніпрі. З дітьми, які перебувають в інших наелених пунктах, у тому числі за кордоном, працюють онлайн. У фахівців центру вже напрацьований досвід і занять, і психодіагностики, й підготовки відповідних документів онлайн.

Станом на 14 грудня Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр поповнився сучасними психодіагностичними методиками. До комплектів входить наступне:

- міжнародна шкала продуктивності Лейтера - методика оцінки невербального інтелекту та функціонування нейропсихологічних процесів;

- шкала інтелекту Векслера для дітей - стандартизована методика для вимірювання інтелекту у віці від 6 до 16 років;

- індивідуалізоване психоосвітнє оцінювання дітей із розладами аутичного спектра за методикою TEACCH - дозволяє оцінити сукупність нерівномірно представлених сильних і слабких з погляду навчання сторін дитини;

- шкали Коннерс – набір для оцінки розладу дефіциту уваги і гіперактивності та його найбільш поширених супутніх проблем і розладів у дітей та підлітків;

- скринінгова Шкала розладів аутичного спектру - швидкий і надійний метод діагностики дітей з аутизмом без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву хвороби.

Директорка закладу також зазначила, що у центрі є вакансії реабілітолога, психолога, логопеда.

З питань роботи та занять з дітьми можна звертатись за телефоном 095 012 57 40 - незалежно від населеного пункту, в якому ви наразі проживаєте.  

Раніше повідомлялось, що діти - переселенці робили "чарівні сніжинки" на майстер-класі в Старобільському хабі на Закарпатті.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті