Російський професор розбив мрії ватажка "ДНР" про те, що Північна Корея відроджуватиме Донбас

Визнання Північною Кореєю фейкових "республік" Донбасу не означає, що КНДР братиме участь у відновленні "ДНР/ЛНР" або підвищенні їхньої обороноздатності. Таку думку висловив директор директора Інституту Далекого Сходу РАН РФ професор Олексій Маслов у коментарі сепаратистським ЗМІ.

Він зазначив, що "з точки зору економіки КНДР не отримує жодної користі від ДНР та ЛНР, тому що експортно-імпортні операції утруднені через велику відстань".

Спростував він і можливість постачання північнокорейського озброєння на окупований Донбас. "Навряд чи якісь зразки озброєнь можуть поставлятися з КНДР на Донбас, якісь консультації з боку Північної Кореї ДНР та ЛНР навряд чи потрібні", - сказав Маслов.

На думку професора-сходознавця, можна вести мову лише про політичні вигоди, які можуть бути досить великими.

Які політичні дивіденди може принесли фейковим "республікам" Донбасу визнання їхньої "державності" тоталітарною та Північною Кореєю, що перебуває під пресом міжнародних санкцій, він не уточнив.

Раніше ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявляв, що "республіка" зацікавлена у допомозі КНДР для відновлення зруйнованих у ході військових дій міст" та "має плани щодо різнобічної співпраці з Пхеньяном надалі".

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті