Російські війська перейшли до оборони на більшості ділянок лінії фронту – британська розвідка

Російські війська перейшли до довгострокової оборони на більшості ділянок лінії фронту. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"Росія, ймовірно, посилила деякі свої підрозділи на захід від річки Дніпро мобілізованими резервістами… За останні шість тижнів відбувся чіткий перехід російських сухопутних сил до довгострокової оборони на більшості ділянок лінії фронту в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у зведенні, це, ймовірно, пов'язано з більш реалістичною оцінкою того, що сильно недоукомплектовані, погано навчені сили в Україні нині здатні лише до оборонних операцій.

"Навіть якщо Росії вдасться консолідувати довгострокові оборонні лінії в Україні, її оперативний план залишатиметься вразливим", - пише Міністерство оборони Великобританії.

У британській розвідці зазначають, щоб повернути собі ініціативу, РФ потрібно буде відновити більш якісні, мобільні сили, здатні динамічно протистояти українським проривам та проводити власні великомасштабні наступальні операції.

Як повідомлялося раніше, окупанти визнали, що готують Херсон до вуличних боїв.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті