Російська влада заявила про депортацію на територію РФ 3 млн українців, включаючи 4 тисячі дітей

Російська влада заявила про депортацію на територію РФ майже 3 млн українців, включаючи близько 4 тисяч дітей. Ці цифри озвучив начальник Національного центру управління обороною РФ генерал-полковник Михайло Мізінцев, - пишуть російські ЗМІ.

Він назвав незаконну депортацію громадян України і пожалкував, що Київ не надає РФ підтримки у цьому злочині.

"За минулу добу без участі української влади з небезпечних районів України, республік Донбасу, на територію Російської Федерації евакуйовано 25 611 осіб, у тому числі 3 913 дітей, а всього з початку спеціальної військової операції – 2 897 868 осіб, з яких 459 890 – діти", - сказав Мізинцев.

Як повідомлялося раніше, громадян України з окупованих у ході російської агресії районів Донбасу та України насильно переселяють, переважно, у віддалені та депресивні регіони Росії. МЗС України неодноразово наголошувало, що "примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, має ознаки викрадення. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права".

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті