Російські "вагнерівці" сильно ослабли у боях на Луганщині - розвідка Британії

Частна військова компанія «Вагнер», яку РФ використовувала на Донбасі для посилення передових сил і зменшення дефіциту особистого складу, понесла значні втрати на Луганщині. Про це йдеться у звіті Британської розвідки, опублікованому в Твіттері.

У Міноборони Британії відзначають, що ЧВК "Вагнер" відіграла центральну роль у нещодавніх боях, включаючи взяття Попасної та Лисичанська. «Ці бої нанесли групі важкі втрати», - йдеться у повідомленні.

На даний момент ЧВК "Вагнер" знижує стандарти прийому на роботу, бере засуджених і осіб, раніше занесених в чорний список. Новобранцам надається дуже обмежене навчання.

«Це, скоріше всього, знижує боєздатність групи в майбутньому і знизить її цінність в якості опори для регулярних російських військ», – відзначається в звіті.

У ньому також йдеться, що керівник "Вагнера" ​​Євгеній Пригожин нещодавно був удостоєний звання героя російської федерації за окупацію території Луганщини.

"Це, в той час, коли змінюється ряд дуже високопоставлених російських воєначальників, ймовірно, посилить розбіжності між військовими і "Вагнером". Це також може негативно сказатися на моральному духу російських військових", - вважають у розвідці Британії.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті