Російські командири не в змозі налагодити бойову дисципліну - британська розвідка

Війна в Україні показала провал російських командирів із забезпечення бойової дисципліни "на низовому рівні". Про це 18 серпня у Twitter повідомляє Міноборони Великобританії.

"Сукупний ефект цих невдач, ймовірно, є важливим фактором низької ефективності російських збройних сил", - повідомляють британські розвідники.

Як приклад вони наводять сильне зношування російських танків в Україні. За даними британців, російські солдати не змогли встановити та належним чином використати динамічну броню. Причому ця проблема сягає ще Першої чеченської війни 1994 року – і її досі не вирішили.

При правильному використанні динамічний захист знижує ефективність снарядів, що наближаються, до того, як вони потраплять у танк. Цілком імовірно, що багатьом російським танкістам не вистачає підготовки для підтримки динамічного захисту, що призводить або до поганого припасування вибухових елементів, або до його повної відсутності, зазначається в повідомленні.

"Ці недоліки, ймовірно, сприяють поширеним випадкам катапультування башт, які добре задокументовані на відео очевидців з України", - додали представники Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше у розвідці Британії пояснили причини невдач російської авіації у війні проти України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті