Росію виключили зі складу Асоціації омбудсманів Середземномор'я

На позачерговому засіданні Генасамблеї Асоціації омбудсманів Середземноморʼя прийняли рішення виключити Російську Федерацію зі складу організації. Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що Асоціація омбудсманів Середземноморʼя стала третьою міжнародною організацією, яка виключила РФ зі свого складу.

У серпні 2022 року це зробив Міжнародний інститут омбудсманів, у квітні 2023 року - Європейська мережа національних захисних інституцій.

"Поки в Раді Безпеки ООН бояться навіть розпочати процедуру виключення РФ, дружна сімʼя омбудсманів впевнено діє. Якщо міжнародні організації братимуть приклад, то представники Росії будуть ізольовані й не зможуть поширювати свою пропаганду", - зазначив Лубінець.

Як повідомлялося, Росія програла в ЄСПЛ справу щодо порушень прав людини у Криму. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті