Росіяни звинуватили жителя Курська в тому, що він передав "Азову" спроектований ним зенітний прожектор

Російська влада затримала жителя Курська і звинуватила його в тому, що він передав українському полку «Азов» зенітний прожектор для виявлення над Києвом російських БПЛА, який сам спроектував. Про це з посиланням на силові структури РФ повідомили росЗМІ 5 вересня, опублікувавши відео допиту чоловіка.

«Житель Курська передав полку «Азов» зенітний прожектор для виявлення над Києвом російських безпілотників. ... Як уточнюють силовики, 45-річний уродженець Чернігівської області Віталій Ревін зізнався, що зв'язався з «азовцями» і запропонував їм зенітний прожектор, який сам спроєктував», - ідеться в повідомленні.

Російські силовики заявляють, що Ревін відправив прожектор із Курська до Києва через Литву. 

«Проти Ревіна порушено кримінальну справу за сприяння терористичній діяльності у формі його фінансування», - пишуть окупаційні ЗМІ. 

Раніше повідомлялося, що за донати «Азову» і «Правому сектору» окупанти затримали дівчину з українським паспортом на Старобільщині Луганської області.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті