Росіяни заявили про "знищення в Україні першого танка M1 Abrams", але забули прибрати зелене дерево

Російські окупанти почали розповсюджувати фейк, що під Соледаром їм вдалося знищити перший танк M1 Abrams. Про це 20 січня повідомляє у Telegram Центр протидії дезінформації.

Зазначається, що в проросійських Telegram-каналах почала поширюватися фотографія з американським танком, що горить. Цей знімок нібито було зроблено під час боїв у районі Соледара. M1 Abrams росіянам "вдалося" підбити зі звичайного гранатомета РПГ-18 "Муха".

"Насправді це примітивний фейк розпропаганди зі старим фото, зробленим не в Україні. Окупантів не бентежить той факт, що Україні США поки не передала жодного такого танка", - зазначили співробітники Центру протидії корупції.

Більше того, зазначається, що рашисти навіть не додумалися прибрати зелене дерево, яке видно на задньому плані фотографії.

Нагадаємо, наприкінці минулого року росіяни спробували "розігнати" фейк про загибель Турчинова.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті