"Нікого сьогодні не збивали... Так, вертоліт загублено". Росіяни втратили черговий Ка-52

Російські військові втратили черговий ударний гелікоптер Ка-52 за невідомих обставин. Про це повідомляють російські джерела, пов’язані зі збройними силами РФ, - пише "Мілітарний" 1 вересня.

За доступною інформацією зрозуміло, що гелікоптер отримав несправність під час польоту, а також те, що інцидент відбувся в небойових умовах.

Росіяни повідомляють, що обидва члени екіпажу бойового судна врятувались, вчасно катапультувавшись.

"Місце, де трапився цей епізод, не повідомляється, проте відомо, що це відбулось 1 вересня. Вже традиційно офіційної версії від міністерства оборони РФ, вірогідніше за все, опубліковано не буде", - пише видання.

Журналісти нагадази, що загалом, від початку російського вторгнення, за різних умов окупаційними військами було втрачено 42 ударних вертольоти цього типу. Цікаво, що один пошкоджений Ка-52 українським військовим вдалося захопити в лютому 2022 року.

Це вже не перший раз коли російські пілоти армійської авіації втрачають власні борти через необережність або технічні несправності.

Раніше, 16 березня, інший російський Ка-52, що належав до 55 вертолітного полку, впав, зачепившись за лінію електропередач. Обидва пілоти не змогли катапультуватись та згоріли.

Також були випадки, коли російська протиповітряна оборона збивала над Україною власні борти. Так, у грудні минулого року у Запорізькій області російський комплекс “Панцирь-С1” збив вертоліт Ка-52. Вертоліт вдалось посадити, екіпаж був врятований.

Невідомо що призвело до самообстрілу, адже уся російська бойова авіація обладнана системами розпізнавання “свій-чужий”. Імовірною причиною міг бути вихід з ладу елементів цієї системи.

Через технічні несправності втрачались також і російські літаки. Одним із таких прикладів стало падіння штурмовика Су-25, що летів на бойове завдання, проте впав у Бєлгородській області.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті