Росіяни намагались витіснити підрозділи ЗСУ біля деокупованих сіл Луганщини, аналітики ISW повідомляють про просування ворога біля Кремінної

Російські окупанти намагались витіснити підрозділи ЗСУ біля деокупованих сіл Луганщини й дещо просунулись біля Кремінної. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 29 травня, а також повідомляє начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 30 травня. 

"Противник намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій в районах Стельмахівки, Новоєгорівки, Андріївки і Невського", - написав Лисогор.

Він зазначив, що окупанти вчергове штурмували Серебрянське лісництво і Білогорівку протягом минулої доби.

Аналітики ISW повідомляють, що "нещодавно російські війська просунулися в районі Кремінної на тлі продовження російських наступальних операцій уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 29 травня". 

Як сказано у звіті ISW, геолокаційні кадри, опубліковані 29 травня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на схід від Торського (на захід від Кремінної). 

Російські мілблогери також стверджували, що російські війська просунулися поблизу Берестового (на північний схід від Сватового) та на схід від Андріївки (на захід від Сватового), проте ISW не побачив візуальних доказів цих заяв. 

Лисогор також повідомив, що деокуповані Невське та Новолюбівка, де залишаться цивільні мешканці, росіяни за учора обстріляли зі ствольної та з реактивної артилерії. Під вогонь ворога також потрапили Макіївка, де теж залишається місцеве населення, та Стельмахівка.

Раніше повідомлялось, що на окремих напрямках у Луганській області Сили оборони відновили втрачені раніше позиції й покращили тактичне положення.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті