Росіяни атакували Бурштинську ТЕС понад 12 разів. Теплоелектростанція відновленню не підлягає

Бурштинська теплоелектростанція в Івано-Франківській області, яка зазнала значних руйнувань під час російських обстрілів, більше не підлягає відновленню. Цю інформацію повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук в ефірі радіо Західний полюс, - пише Ліга.

Вона сказала, що росіяни атакували Бурштинську ТЕС понад 12 разів. 

"Уже певний період часу ми розуміємо, що відновленню Бурштинська ТЕС не підлягає, вона надзвичайно зруйнована", – зазначила Онищук.

За її словами, руйнування електростанції може призвести до того, що взимку місто Бурштин залишиться без тепла й гарячої води. Вже ухвалено рішення про виділення шести котелень для забезпечення соціальних об'єктів і населення міста.

Унаслідок російського ракетного удару 22 березня по Бурштинській ТЕС місто залишилося без тепла. У ДТЕК казали, що на відновлення енергоблоків знадобиться не один місяць, а, можливо, й не один рік.

Бурштинська ТЕС офіційно звернулася до міськради з пропозицією шукати альтернативні шляхи опалення. 

Як альтернативні джерела опалення, у Бурштині розглядали будівництво загальноміської котельні, кількох квартальних котелень, дахових котелень та індивідуальне опалення. 

У Бурштині до централізованого теплопостачання підключені 81 багатоповерховий і 358 приватних житлових будинків.

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті