Росія вивела в Чорне море ракетоносій з 8 ракетами "Калібр" на борту

Росія вивела в Чорне море ракетоносій з 8 ракетами "Калібр" на борту. Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"У Чорному морі корабельне угруповання невелике, але фрегат вони все ж таки вивели. Це вісім ракет типу "Калібр" готові до застосування. Тривалий час не було надводного ракетоносія на чергуванні, як і підводного. Вони переховувались в пунктах базування. оскільки дуже штормило. Зараз море помірне. Не виключено, що ворог може застосувати ракетоносії в морі", – сказала Наталыя Гуменюк.

Гуменюк додала, що спостерігається підготовка тактичної авіації РФ, в тому числі йдеться про їхні випробування з дозаправкою в повітрі.

"Намагаються підвищити градус напруги перед періодом похолоданням і загрози обстрілу енергетики", – зазначила вона.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.

Як повідомлялося, повітряні Сили вночі 17 листопада збили 9 із 10 "шахедів".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті