Російський військовий знищив штаб "шторм зет" і перейшов на сторону ЗСУ. Розвідники розповіли деталі

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли про успішну операцію із залученням російського військового, який перейшов на бік Сил оборони України, під час якої росіянин підірвав штаб з офіцерами "шторм зет".

"Внаслідок успішної операції проєкту "Хочу жить" та Легіону "Свобода Росії" під назвою "Очерет" військовослужбовець російської армії підірвав штаб офіцерів батальйону "шторм зет" і перейшов на бік України", - йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в телеграм-каналі 20 серпня.

Повідомляють, що взимку 2024 року російський пілот FPV із позивним "Сільвер" вийшов на зв'язок із Легіоном "Свобода Росії". Піти на співпрацю з Україною росіянина, за його словами, спонукали систематичні військові та інші злочини командування, включно з позасудовими стратами, побиттям і поборами в окупаційному підрозділі. У результаті співпраці з цим військовослужбовцем ГУР отримало цінні розвіддані про розташування, чисельність і наміри ворога на конкретному напрямку фронту.

Як зазначається в повідомленні, далі у зручний момент "Сільвер" кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу окупаційного підрозділу "шторм зет", де спав його комбат та інші російські офіцери.

"Там десь 15 людей було у підвалі. У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули", - наводить слова військового пресслужба ГУР.

Після цього росіянин відійшов заздалегідь продуманим маршрутом і перейшов на підконтрольну Україні територію. "Нині російський доброволець став рекрутом Легіону "Свобода Росії", аби боротись зі злочинним путінським режимом", - наголошується в повідомленні ГУР.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті