Російські війська намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву Каховської ГЕС - Гуменюк

Російські війська намагаються повернутися на позиції, які займали до підриву греблі Каховської ГЕС. Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, в ефірі телемарафону.

"Зараз, коли вода повертається фактично в русло і навіть відступає глибше в його межах, противник намагається повертатися на свої позиції. Для них це ускладнено через те, що карта мінних полів їхніх змінилася суттєво", - сказала вона.

За її словами, "велика вода" розкидала російські мінні загородження, які окупанти намостили вздовж лівого берега.

"Їм доводиться розміновувати територію перед тим, як повертатися. До того ж їх робота ускладнюється поширенням кишкових інфекцій", - зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, санітарно-епідеміологічна ситуація різко погіршилась в низці населених пунктів на окупованій території Херсонської області унаслідок підриву Каховської ГЕС.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті