Російські окупанти з Бердянська вивезли 43 дітей до Чувашії - Лубінець

Російські окупанти продовжують незаконно вивозити українських дітей з ТОТ України нібито на "оздоровлення". Цього разу відомо, що із окупованого Бердянська на Запоріжжі росіяни вивезли 43 дітей до Чувашії. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

"Стало відомо, що російські загарбники вивезли чергову групу із 43 дітей з тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області на так званий відпочинок до Чувашії, де вони, очевидно, піддаються інтенсивному культурному та ідеологічному впливу", — ідеться у повідомленні омбудсмана. 

Під приводом "культурних обмінів" та "оздоровлення",  Росія продовжує політику знищення ідентифікації українських дітей та зміцнення російського впливу на ТОТ. 

"Це є частиною стратегії російської влади, спрямованої на прискорену асиміляцію українських дітей, стирання їхньої ідентичності та переведення з української національної групи у іншу", — додає Лубінець. 

Також у Кремлі продовжують втручатися в освітній процес на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, керівники шкіл та дитячих садків проходять спеціалізовані курси підготовки для інтеграції українських дітей у російський освітній простір, школи забезпечують російською літературою та методичними матеріалами, аби виховати дітей у російському дусі.

"Такі дії є порушенням основоположних прав дитини та міжнародного права, включаючи Конвенцію ООН про права дитини. Закликаю міжнародну спільноту, правозахисні організації та всі небайдужі сторони вжити дієвих заходів для захисту українських дітей, які вимушено опинилися під владою агресора", — наголошує омбудсман. 

 

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті