Російське міноборони брехливо заявило, що поцілило у Львові у обʼєкт виробництва авіатехники та ракетного озброєння ЗСУ

Російські військові сьогодні вранці, 4 серпня, поцілили ракетами у житлові будинки у Львові. Загинули 7 людей, у тому числу 2 дітей, ще 64 людини постраждали. Проте міноборони РФ розповсюджує серед своїх пропагадистів фейк, що ніби завдано удару "високоточною зброєю по підприємствах українського ОПК у Львові".

"На об'єктах, які були ціллю удару, здійснювали виробництво та ремонт електронних компонентів авіаційної техніки та ракетного озброєння ЗСУ", - йдеться у заяві міноборони РФ.

Насправді ось так виглядає момент прильоту російської ракети по житловому будинку у Львові.

Також відомо, що від обстрілу рашистів у власному будинку загинула жінка з трьома дітьми, вижив лише один чоловік.

Також у епіцентрі обстрілу  154 будинки зазнали ушкоджень. Мешканців шести будинків доведеться відселити. Деяки з будинків є памʼятками архітектури.

Крім того, у Львові постраждало 25 бізнес-закладів. Руйнувань зазнали також 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. 

Як повідомлялося, Польща може допомогти відбудувати будинки у Львові, які росіяни пошкодили під час атаки на місто 4 вересня. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті