Тепер російська влада стане саджати більше росіян у СІЗО для поповнення своєї армії - Гармаш

У росії в кожне СІЗО прийшла рознарядка відправити на війну близько 100 підсудних Про це, з посиланням на російські ЗМІ, повідомив у своєму ТК  аналітик Сергій Гармаш.

«Тепер, для вирішення проблеми дефіциту військового м'яса, російській владі достатньо лише збільшити кількість людей, які потрапляють до СІЗО. А значить саджати росіян будуть частіше і більше!», - резюмує він.

«У росії діє 210 слідчих ізоляторів, а отже, відправити воювати можуть близько 20 тисяч осіб. До цього числа входять не лише підсудні, а й підслідні, обвинувачені, тощо», - підрахували російські ЗМІ.

За даними останніх, на яких посилається Гармаш, «уже через тиждень після того, як новий закон про звільнення учасників СВО від кримінальної відповідальності набув чинності, прокуратура направила до слідчих підрозділів МВС, СКР та ФСБ роз'яснення під грифом «Для службового користування». У ньому містилася вимога в обов'язковому порядку і під розпис після пред'явлення звинувачення роз'яснювати підслідним чинність нового закону — фактично це пропозиція звільнення від кримінальної відповідальності та зупинення кримінального переслідування».

На думку Гармаша, це може мати колосальні наслідки для російського суспільства, оскільки робить владу зацікавленою саджати якомога більше росіян.

Статті

Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Всі статті