Російська металургія звалилася в штопор: у країні зафіксували обвальне падіння випуску сталі, чавуну і труб

Російська металургія звалилася в штопор: у країні зафіксували обвальне падіння випуску сталі, чавуну і труб. Як повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на дані Росстату, російські металургійні заводи, відрізані санкціями від зовнішніх ринків, зіткнувшись із різким падінням експорту, почали різко скорочувати виробництво.

Так, за підсумками вересня, випуск у Росії сталевого прокату скоротився на 18,2% рік до року, а виплавка чавуну просіла на 9,4%, на 9,5% також впало виробництво сталевих труб, а випуск нелегованої сталі обвалився на 15,8%.

Накопиченим підсумком за 9 місяців Росія виробила 45,3 млн тонн сталевого прокату - на 5,3 млн тонн, або 6,3% менше, ніж за той самий період роком раніше. Виплавка чавуну на січень-вересень скоротилася на 5,8%, до 38,4 млн тонн; сталевих труб - на 5,2%, до 9,6 млн тонн.

За даними РЖД, експортні відвантаження металів з Росії за січень-вересень впали на 14,7%, до 16,1 млн тонн. 

Найбільших втрат зазнали підприємства ТМК - найбільшого в Росії виробника сталевих труб. Експорт Волзького трубного заводу обвалився вдвічі, а Челябінського трубопрокатного заводу - на 60%. «Северсталь» мільярдера Олексія Мордашова зафіксувала обвал експорту на 23%, заводи Evraz - на 14-21%, Магнітогорський меткомбінат - на 12%. 

Експерти зазначають, що ситуацію для галузі погіршує те, що багато дешевої сталі на світовому ринку пропонує Китай.

Як повідомлялося, у РФ найбільший виробник нікелю і кобальту скорочує виробництво через наслідки санкцій.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті