Російська армія обстріляла 8 населених пунктів Запорізької області, окупантами завдано понад 420 ударів

Російські окупанти завдали понад 420 ударів по прифронтових населених пунктах Запорізької області протягом минулої доби. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграм 16 жовтня.

"Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 8 населених пунктах Запорізької області", - сказано в повідомленні.

Зокрема, війська РФ здійснили 10 авіаційних ударів по Малій Токмачці та Новоданилівці. 263 БПЛА різної модифікації атакували Лобкове, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне. 15 обстрілів з РСЗВ накрили Новоданилівку, Левадне та Новоандріївку. 136 артобстрілів завдано по території Лобкового, Гуляйполя, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного. 

Також зазначається, що надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Раніше повідомлялось, що майже 170 укриттів у Запорізькій області є непридатними, ще понад 100 споруд не перевіряли через безпекову ситуацію.

Раніше також Федоров визнав, що щільність укриттів у Запоріжжі в 10 разів менша, ніж має бути. У селах теж є проблема.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті