Родичі російських "чмобіків" вимагають від влади відправити на фронт для ротації силовиків і мігрантів

Матері та дружини мобілізованих росіян завалили листами депутатів Держдуми з вимогою провести ротацію на фронті і замінити їхніх близьких на мігрантів, силовиків і військових запасу. Шаблон звернення поширюють у тематичних телеграм-каналах і чатах, - повідомляє телеграм-канал The Moscow Times.

Автори ініціативи запропонували доукомплектувати російську армію "додатковими категоріями громадян", щоб замінити мобілізованих на військовослужбовців за контрактом. Ротація дасть змогу мобілізованим відпочити, щоб далі виконувати "покладені на Збройні Сили Росії завдання", йдеться в листі родичів.

Серед тих, кого можна призвати на фронт, перераховані військові офіцери запасу, військовослужбовці запасу і військові пенсіонери. На думку авторів листа, військова служба - "їхній першочерговий обов'язок", тим паче, що пенсія за вислугою років у військовослужбовця настає рано, а серед мобілізованих дуже багато чоловіків, старших за 40 років, ідеться у зверненні.

У повідомленні зазначається, що це вже другий флешмоб із листами від родичів російських мобілізованих за останній тиждень. Раніше вони вирішили надіслати понад 5000 паперових листів путіну, Шойгу та губернаторам із вимогою повернути своїх близьких додому. Організатори заявляють, що вони надсилатимуть листи доти, доки не побачать результатів і реакції з боку влади.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті