РФ вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд - Лубінець

Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд, приблизно 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграм.

"В межах робочої поїздки до Азербайджану виступив на Міжнародному Бакинському форумі омбудсманів з питань зміни клімату та прав людини. Розповів, що Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів, що призвело до забруднення ґрунтів, води, повітря та завдало шкоди природно-заповідному фонду України", - написав Лубінець.

За його словами, внаслідок російської збройної агресії, Україна є найбільш замінованою державою світу і за даними ООН, це ставить під загрозу життя і здоров’я понад 6 млн людей. 

"Лише з 24 лютого 2022 року від підриву мін та вибухонебезпечних предметів загинуло 309 людей. Близько 142 тисячі км² вважаються потенційно замінованими. Для порівняння, після війни у Хорватії потенційно замінованими вважалися 13 тисяч км². З 1996 року процес розмінування цієї території все ще не завершений!", - зазначив Лубінець..

Він повідомив, що в Україні до розмінування залучено 2149 операторів протимінної діяльності. Найбільшою потребою для України є забезпечення фахівців належним обладнанням та засобами.

Як повідомлялося, обстріли території Курахівської ТЕС нанесли Україні збитки майже в 1 млрд грн. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті