РФ у відчаї і може перейти за "червону межу" запасу ракет - Сили оборони півдня

Попри зменшення кількості російських ракетоносіїв в Чорному морі, загроза ударів залишається високою - через відчай росія може почати застосовувати стратегічний запас. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 4 травня.

За її словами, наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються два російських надводних ракетоносії. Їх загальний залп становить до 16 ракет. Як відзначила Гуменюк, загроза ракетного удару й надалі залишається високою, оскільки ворог у відчаї може "переступити червону межу".

"16 високоточних ракет можуть бути застосовані по Україні. Бачимо, що ворог доведений до відчаю і може переступити ту червону межу, за якою починається стратегічний запас ракет, який не варто торкати", - пояснила речниця Сил оборони півдня.

Як повідомлялося, Сили ППО України вночі 4 травня збили 18 із 24 "Шахедів" і розвідувальний дрон росіян. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті