РФ намагається виставити вибухи в Криму терактами, щоб відволікти від своїх військових злочинів - ISW

Російські загарбники знову намагаються відвернути увагу від своїх воєнних злочинів, представивши вибухи на військових базах у Криму терактами. Про це 18 серпня повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Офіційні особи РФ, швидше за все, все частіше пов'язуватимуть напади українських партизанів на окуповані території з операціями, які проводять пов'язані з ісламістським екстремізмом організації, у спробі віддалити український партизанський рух від міжнародної спільноти та підірвати заклики України офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму", – пишуть експерти ISW.

Зокрема, терактами росіяни намагаються виставити удари по своїх військових об'єктах у Криму. При цьому аналітики зазначають, що такі об'єкти є абсолютно легітимними цілями для воєнних ударів.

Також в ISW наголошують на відсутності будь-яких доказів того, що ці удари завдавалися якимись екстремістами.

Зазначимо, що на початку серпня в РФ заявили про запобігання черговому теракту, який готував "неонацист" із "Правого сектору".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті