РФ перекидає в Україну велику кількість зенітних ракет із Санкт-Петербурга – ЗМІ (ФОТО)

РФ перекидає велику кількість зенітних ракет із району Санкт-Петербурга у бік України. Про це повідомляє фінське видання Yle.

Супутникові знімки, отримані виданням, свідчать про те, що РФ перекидає велику кількість зенітних ракет у бік України, у тому числі із Санкт-Петербурга, одного з найважливіших районів для російської протиповітряної оборони.

Так, улітку з бази в районі Зеленогірська на Карельському перешийку, на північний захід від Санкт-Петербурга, зникли як пускові установки, так і ракети.

Як повідомляє Yle, Санкт-Петербург довгий час був оточений захисним кільцем із 14 баз ППО. Наразі кілька з них стоять порожніми.

"Судячи з фотографій, чотири зенітні бази були звільнені від обладнання", - сказав виданню військовий експерт Марко Еклунд.

На його думку, переміщення обладнання навряд чи значно послабило протиповітряну оборону Санкт-Петербурга, оскільки вивезене озброєння є старим, і воно вже не потрібне Росії для оборонних цілей. 

Однак у війні в Україні навіть старі зенітні ракети все ще знаходять застосування, оскільки Росія зазнає нестачі сучасної високоточної зброї.

Видання припускає, що з Ленінградської області було вивезено ще більше обладнання, але не вдалося отримати останні супутникові знімки всіх батарей.

Як повідомлялося раніше, мешканців Челябінської області закликають записуватися до загону особливого призначення імені Ахмата Кадирова для участі у війні проти України.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті