"Раділи, що прийшла Росія, але живемо в іще більшому беззаконні". Родички російських військових плачуться "владіміру владіміровічу"

У так званій "ДНР" дружина і сестра російських військових, яких підозрюють у вбивстві американського добровольця, який воював за "ДНР" Рассела Бентлі, звернулися до диктатора путіна.

"Раділи, що до нас прийшла Росія, що житимемо з якимись законами, а прийшли до того, що живемо в ще більшому беззаконні", - кажуть жінки на відео. 

Уточнюється, Ольга Йорданова, дружина Андрія Йорданова - старшого лейтенанта, командира танкової роти 5-ї бригади, та Ірина Мальцева, сестра Володимира Бажина - старшого лейтенанта танкової роти 5-ї бригади імені Захарченка, заявили, що під час удару ЗСУ на місці прильоту опинився американець, "який розмовляв англійською мовою та розмахував зброєю", за що "...наші хлопці його затримали". Їхнє відеозвернення виклав колишній адвокат актора Михайла Єфремова Ельман Пашаєв. 

"Тепер зі незрозумілих причин їх посадили 28-го травня. ...Слідчий необґрунтовано посадив хлопців в ізолятор, не дає нам ні побачитися, ні щось передати, не пояснює, чому вони там сидять. Їх лякають, щоб вони відмовлялися від адвокатів. Лякають їх тим, що їм загрожує довічний термін", - говорить на відео Ольга Іорданова.

Вона стверджує, що слідчого, який посадив її чоловіка, звуть Петро Риков. Він не дає родині знайти для заарештованого її чоловіка адвоката. Іорданова каже, що її чоловік був єдиним годувальником сім'ї - у нього двоє дітей, а сама Іорданова за станом здоров'я працювати не може. 

"Скажіть, чому через країну, яка з нами ворогує, ми повинні втрачати наших чоловіків. <...> Ми так раділи, коли до нас прийшла Росія, що нарешті ми житимемо з якимось порядком, якимось законами, а виходить, що ми прийшли до того, що ми живемо в іще більшому беззаконні, і кожен, хто має тут хоч якусь владу, творить тут усе, що він хоче", - каже Іорданова. 

Уточнюється, що американський "воєнкор" Бентлі зник 8 квітня цього року. Пізніше його дружина повідомила, що його викрали і незаконно утримували російські військові, а потім убили. 

Раніше російська пропагандистка намагалась довести, що американського "воєнкора" в Донецьку вбило "маленьке злоякісне утворення" в російській армії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті