Радбез ООН не допустив до участі в засіданні "представницю ДНР"

Рада безпеки ООН проголосувала проти участі в її засіданні так званого «представника днр з прав людини» Дар’ї Морозової. Про це повідомляє Укрінформ.

«За» висловилися – 4 члени Радбезу, «проти» – 8, утрималися – 3.

Проти участі представниці так званої «днр» виступила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, оскільки РБ жодним чином не може легітимізувати окупацію території України.

Оскільки це процедурне питання, його винесли на голосування (без використання права вето). Рішення Ради безпеки з процедурних питань вважається ухваленим, якщо за нього подано голоси 9 з 15 членів Ради.

Як повідомили Укрінформу в дипломатичних колах, росія намагалася залучити для участі в засіданні РБ Морозову для відвернення уваги від видання суддями Міжнародного кримінального суду ордера на арешт президента росії путіна.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті