Путін заявив про постановку міжконтинентальних ракет "Сармат" на чергування "найближчим часом"

У промові перед випускниками військових академій президент росії путін заявив, що незабаром нові російські міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат" будуть готові до розгортання. Про це повідомляють російські ЗМІ.

У своїй промові перед кадетами путін наголосив на важливості російської "тріади" ядерних сил, які можуть бути запущені з землі, моря чи повітря.

"Найважливішим завданням тут є розвиток ядерної тріади, яка є ключовою гарантією військової безпеки Росії та глобальної стабільності", - сказав він.

За словами путіна, вже близько половини частин та з'єднань ракетних військ стратегічного призначення оснащені новітніми комплексами "Ярс". Також проводиться переозброєння військ на сучасні ракетні системи з гіперзвуковою бойовою частиною "Авангард".

"Найближчим часом на бойове чергування заступлять перші пускові установки комплексу "Сармат" з новою важкою ракетою", - додав путін.

"Сармат" - міжконтинентальна балістична ракета, яку на Заході прозвали "Сатана II". Вона здатна нести 10 і більше ядерних боєголовок. Початкова вага ракети для ураження дальніх цілей, за оцінками росіян, становить 150-200 тонн, дальність польоту - 16 тис. км, корисне навантаження - 5 тонн.

Нагадаємо, росія провалила випробування балістичної ракети "Сармат" під час візиту Байдену до Києва.

Як повідомлялося, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що РФ знає, де розташована українська ППО.  

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті