З літака на бронепоїзд: путін пересуваються по росії спецпотягом

Путін роз'їжджає по росієї на броньованому поїзді, який коштує більше одного мільярда рублів. Про це повідомив центр "Досьє" 13 лютого.

"Володимир путін пересів на бронепоїзд, – сказано у повідомленні. – Потяг належить компанії, пов'язаній з другом президента".

Уточнюється, що путін все частіше подорожує не літаками президентського загону, а броньованим спецпотягом.

Наголошується, що поїзд був підготовлений для президента РФ ще у 2014-2015 роках, але постійно їздити на ньому путін почав у другій половині 2021 року, коли російська армія почала готуватися до вторгнення в Україну. Компанія, яка володіє поїздом, належала племіннику Юрія Ковальчука – основного акціонера банку "Росія" та близького друга путіна. Саме структури Ковальчука, як сказано у повідомленні, керують палацом путіна під Геленджиком.

Зазначається, що спецпоїзд візуально майже не відрізняється від інших складів РЗ – такого ж сірого кольору з червоною смугою. Основних відмінностей є кілька. По-перше, вагони путіна броньовані. По-друге, у потяга найвищий пріоритет: розклад поїздів коригують під путіна, щоб його потяг міг йти з максимальною швидкістю і без зупинок.

Уточнюється, що вартість поїзда перевищує 1 мільярд рублів.

Раніше було опубліковано відео, яке підтверджує, що під Москвою біля резиденції путіна помітили комплекс ППО.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті