Птахівники Донеччини закупили 170 тисяч голів молодняку птиці яєчного напряму

Птахофабрики Донецької області закупили 170 тисяч голів молодняку птиці яєчного напряму для подальшого вирощування. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА.

"Птахівники області мають твердий намір відновити галузь птахівництва в Донецькій області. Так, у жовтні поточного року було закуплено за імпортом 170 тисяч голів молодняку птиці яєчного напряму продуктивності для подальшого вирощування", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на теперішній час в області внаслідок активних бойових дій зруйновано чотири сучасні птахофабрики, відзначається загибель більш 1 млн голів птиці.

Підкреслюється, що наразі стрімке зростання ціни на курячі яйця зупинилося, але економічно обґрунтоване зниження цін можливо досягнути лише через 5 місяців, так як за технологією вирощування птиці яєчного напряму, несучість курей-несучок зростає через 150 днів утримання.

"Із початку вересня 2022 року відзначається зростання ціни на яйця курячі, так середня закупівельна ціна торгівельних мереж України станом на 01.09.2022 складала 29,4 грн/десяток яєць, але на кінець жовтня 2022 року вона вже досягла 60,1 грн/десяток, або у 2 рази більше. По Донецькій області вищезазначена ціна на кінець жовтня поточного року складала 56 грн/десяток", – сказано в повідомленні Департаменту.

Зазначається, що зростання цін на яйця курячі пов’язано з тим, що через військові дії птахофабрики значно скоротили чисельність поголів’я птиці або зовсім припинили свою діяльність у зв’язку із руйнуванням приміщень та загибелі птиці,  а також частковим призупиненням інкубації яєць, і як наслідок - відсутністю молодняку птиці для подальшого вирощування.

Раніше повідомлялось, що жителі окупованої Луганщини стали біднішими в 4-5 разів – саме настільки подорожчали продукти.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті