Примусову евакуацію дітей затвердили ще з трьох населених пунктів Донеччини

Координаційний штаб затвердив примусову евакуацію родин з дітьми ще з трьох населених пунктів Волноваського району. Про це під час засідання координаційного штабу повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Мова йде про села Шахтарське, Ясна Поляна та Роздольне.

«Всього тут перебувало 14 дітей, та завдяки проведеній роз'яснювальній роботі, родини з 12 дітьми самостійно залишили небезпечні села», - зазначив Бойко.

Евакуація з Донеччини наразі відбувається залізничним транспортом, автобусами гуманітарних організацій, а також люди виїжджають до більш безпечних регіонів самостійно власним транспортом. Задля забезпечення потреб переселенців створені хаби та шелтери, де їм надають допомогу.

На підконтрольній українській владі території Донецької області залишається близько 347 тисяч людей. З початку примусової евакуації з регіону вивезли 11 тисяч дітей.

У 14-ти населених пунктах, звідки триває обов’язкова евакуація родин з дітьми, на сьогодні залишаються 848 дітей у Покровському та Краматорському районах. 

Найбільше дітей - у місті Костянтинівка, де досі проживають 611 дітей, далі йде Покровськ – 135 дітей, а загалом у Покровській громаді досі в небезпеці перебувають 264 неповнолітніх. У Іллінівській громаді залишаються проживати 64 родини.

Як повідомлялося, у Костянтинівській та Селидівській громадах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей із батьками.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті