Прикордонники спростували розгортання баз для "вагнерівців" у Білорусі

Українські прикордонники не підтверджують інформацію про початок будівництва в Білорусі таборів для розміщення бойовиків "ПВК "Вагнер". Про це 27 червня повідомляє "Українська правда" з посиланням на коментар речника ДПСУ Андрія Демченка.

"Щодо появи інформації про можливе будівництво баз для російських найманців на території Білорусі, на цей час таких робіт ми не фіксуємо. Водночас виключати цього не можна. За ситуацією в Білорусі активно стежить розвідка, зокрема Державної прикордонної служби", - заявив він.

Крім цього, у Білорусі не помічені й самі російські найманці. Загалом же в країні перебувають близько двох тисяч російських військових, які навчаються на місцевих полігонах.

Проте сили оборони продовжують зміцнювати лінію кордону і прикордоння з Білоруссю, пам'ятаючи про підступність ворога.

"Ми добре розуміємо підступність Російської Федерації, і РБ, яка підтримує державу-агресора. Крім того, щоб не відбувалося, завдання України - мати сильну оборону на цьому напрямку", - додав Демченко.

Нагадаємо, напередодні початок будівництва таборів для "вагнерівців" також спростували представники моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті