Прикордонник із Волині, який працював на спецслужби РФ, отримав 15 років в'язниці

Суд засудив до 15 років позбавлення волі прикордонника, який діяв на Волині й передавав ворогові дані про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, залучених до захисту регіону. Про це повідомила Служба безпеки України 14 жовтня.

"Ідеться про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону, якого дистанційно завербувала фсб... Ним виявився кадровий співробітник фсб Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську. За матеріалами Служби безпеки суд призначив "кроту" 15 років тюрми з конфіскацією майна та позбавленням військового звання. Як встановило розслідування, прикордонник потрапив до уваги фсб, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він розпочав виконання ворожих завдань", -йідеться в повідомленні.

За інструкцією російської спецслужби агент збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, залучених до захисту регіону.

Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів і орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.

Крім того, як повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора, засуджений за допомогою месенджера надав співробітнику ФСБ РФ зібрані ним конфіденційні відомості про колег і керівництво прикордонного загону. Він назвав їхні прізвища, посади, позивні, телефонні номери та інші дані.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника в червні цього року та встановили його російського куратора.

Зазначається, що в обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на "евакуацію" до РФ та "посаду" у військових формуваннях країни-агресора.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд призначив йому 15 років в'язниці з конфіскацією майна та позбавленням військового звання.

Як повідомлялося, СБУ затримала двох агентів ФСБ, причетних до коригування ударів по Дніпропетровщині. 

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті