"Приховані" активи дружини Медведчука Оксани Марченко на понад 440 млн грн арештовано – СБУ

За матеріалами Служби безпеки України суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань, їхня загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 24 березня.

"Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А. М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії, – сказано в повідомленні. – Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тисячі видів сталі та металовиробів".

Зазначається, що арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави.

"Слідчі Служби безпеки вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що судом арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті