Прифронтова сільська громада Запорізької області розробляє проєкт "підземної школи" на 150 дітей й шукає фінансування для будівництва

У прифронтовій Михайло-Лукашівській сільській громаді Запорізької області, де через обстріли діти навчаються онлайн, розробляють проєкт "підземної школи". Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграм 11 липня.

"Відвідав Михайло-Лукашівську громаду. На порядку денному обласної та місцевої влади, педагогів, батьків - безпечна офлайн освіта для дітей. Громада розробляє проєкт "підземної школи" на 150 дітей, ми шукаємо додаткове фінансування для будівництва", - написав Федоров.

Він уточнив, що у громаді проживає понад 400 школярів і дошкільнят, і всі вони змушені навчатися онлайн. Тільки один заклад освіти з шести має укриття на 120 дітей, але поки що воно не облаштоване належним чином. 

Зазначається, що разом із керівниками громади та закладів освіти обласна влада працює над тим, щоб до 1 вересня відремонтувати наявне укриття. 

За словами очільника ОВА, коли буде облаштоване укриття та побудована "підземна школа", питання змішаної форми навчання для всіх дітей громади буде закрито.

"Для підвозу школярів до закладів освіти забезпечимо громаду двома шкільними автобусами", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у прифронтових регіонах Запорізької області пропонують не вимикати світло. Федоров пояснив, чому це важливо.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті