Прем'єр-міністр Естонії: Країни НАТО вже почали навчати солдатів ЗСУ в Україні

Деякі країни Північноатлантичного альянсу почали навчати українських військовослужбовців на території країни. Про це заявила в інтерв'ю газеті Financial Times прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

"Є країни, які вже навчають українських солдатів на полі бою", - сказала вона.

Каллас зазначила, що ці деякі держави роблять це на свій страх і ризик. Якщо російський снаряд влучить в інструкторів, це не означатиме застосування п'ятої статті НАТО, яка передбачає колективну відповідь у разі нападу на члена альянсу.

"Я не можу собі уявити, що якщо там хтось постраждає, то ті, хто послав своїх людей, скажуть: "Це п'ята стаття". Давайте вдаримо по Росії. Це працює не так, не автоматично. Подібні побоювання не виправдані. Якщо ви відправите своїх людей на допомогу українцям. Ви знаєте, що в країні йде війна, і ви потрапляєте в зону ризику", - додала вона. 

Каллас підкреслила, що для того, щоб Естонія почала навчання українських солдатів, Таллінн має отримати схвалення парламенту. "Це відкриті публічні дебати, але я думаю, що зараз нам не слід нічого виключати", - заявила прем'єр-міністр.  

Як повідомлялося, Естонія розглядає можливість відправки військ в Україну для "тилових робіт".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті