Прем'єр Естонії заявила, що снарядів Україні все одно не вистачає, незважаючи на збільшене втричі виробництво

Європа наростила втричі виробництво снарядів для України. Але досягти мети в один мільйон так і не вдалося. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас у Брюсселі перед засіданням Ради ЄС.

Вона наголосила, що країнам ЄС не вдалося до лютого досягти "амбітної мети" в один мільйон артилерійських боєприпасів для України.

"Отже, по-перше, що добре, так це те, що виробництво боєприпасів в Європі потроїлося. Звичайно, цього недостатньо. Це також показало, що обороноздатність європейських країн значно відстає від того, якою вона має бути", - наголосила прем'єрка.

На її думку, це чіткий сигнал ЄС, що потрібно робити. Каллас також виступила за те, щоб "кожен союзник, принаймні в НАТО, виділяв на оборону 2% ВВП".

Каллас прокоментувала питання санкцій проти Росії та їх обходу, оскільки, за неофіційною статистикою, імпорт мікрочипів до РФ збільшився. Вона наголосила, що з 20 компаній, які продають росіянам чіпи, 15 - це західні компанії, серед яких три європейських.

"Я думаю, що це те, що ми повинні дійсно визнати і щось з цим робити. Тому що якщо компанії думають, що, знаєте, ми отримаємо від цього вигоду і це не має значення, то насправді це має значення. Якщо кожен зробить свій внесок, то переломний момент для війни буде набагато ближче, ніж коли кожен намагатиметься обійти і отримати власну вигоду від неї", - підкреслила вона.

Нагадаємо, міністри оборони країн ЄС пообіцяли поставити в Україну понад 1 мільйон артилерійських снарядів до кінця 2024 року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті