Правоохоронці повідомили про підозру росіянці, яка проживала в Києві та виправдовувала агресію РФ

Правоохоронці повідомили про підозру росіянці, яка проживала в Києві та виправдовувала російську агресію. Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграм 5 квітня.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м.Києва повідомлено про підозру громадянці російської федерації за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). На території України підозрювана мешкає з 2021 року та має посвідку на постійне проживання.

Слідством встановлено, що при спілкуванні телефоном зі знайомим жінка підтримувала дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України.

Також вона у категоричній формі висловлювала свою позицію, в якій містилось заперечення та виправдовування збройної агресії російської федерації проти України.

«Вказаний факт був виявлений у ході документування іншого злочину, пов’язаного з одержанням неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України. Підозрювана виявилася його знайомою. Обвинувальний акт відносно колишнього народного обранця у вересні 2022 року був скерований до суду, а матеріали щодо жінки - виділені в окреме кримінальне провадження», - сказано в повідомленні.

Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено, що у висловленнях підозрюваної містяться заперечення та виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті