Повітряні сили прийняли умови Заходу не бити з F-16 углиб росії

Україна не битиме вглиб росії з винищувачів F-16, але їх надання допоможе відігнати російські кораблі в Чорному морі та ворожу авіацію на передній лінії фронту. Про це в коментарі LIGA.net заявив спікер Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

"F-16 здатний захистити Україну від ракетного терору, відігнати подалі російські кораблі та російську авіацію, завоювати перевагу в повітрі", – наголосив Ігнат.

Він запевнив, що Україна виконає побажання західних урядів та не битиме з літаків вглиб росії.

"Цього зобов’язання Україна неухильно дотримується щодо всього отриманого від партнерів озброєння", - нагадав Ігнат.

"На кожну номенклатуру озброєння, яку ми отримуємо, ми беремо на себе зобов'язання, що не будемо бити по території Росії. Ми беремо зброю для захисту від агресії. І ми чесно дотримуємося свого слова", – підкреслив речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що F-16 – багатоцільовий літак, здатний працювати не лише по повітряних, а і по наземних та морських цілях, і питання в тому, який тип озброєння підвисити під крила.

Нагадаємо, Нідерланди нададуть Україні 42 літаки F-16

Як повідомлялося, Зеленський заявив про "проривну домовленість" щодо F-16. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті