Повістки поштою відправлять всім, незалежно від того, чи були оновлені особисті дані

Повістки поштою приходитимуть військовозобов’язаним, як тим, хто оновив особисті дані, так і всім іншим. Про це на брифінгу у Полтаві повідомив речник Полтавського ТЦК Роман Істомін, - пише  видання "Кременчуцький ТелеграфЪ".

Він нагадав, що процедура відправлення повісток поштою передбачена постановою Кабінету Міністрів України № 560.

"Громадянам, які оновили дані, вона надсилається на адресу, яку вони вказали під час оновлення даних. Громадянам, які не оновили своє дані, вона надсилається на адресу реєстрації. Інформація про адресу, за якою людина зареєстрована, є в базі даних Оберіг. Вона підтягується туди з різних реєстрів", — наголосив Істомін.

Кількість повісток, які мають надіслати громадянам, залежить «від завдань, залежно від поставлених завдань стосовно комплектування». 

"Звичайно, що вони не будуть всім, всій області надіслані в один день. За потреби, залежно від того, яких фахівці потрібні, будуть якісь, наприклад, вимоги щодо віку якогось підрозділу", — сказав представник ТЦК. 

Сама ж повістка надсилається з описом вкладення. 

"Громадянин, якщо він не розписався, тобто, якщо він її фізично не отримав, він вже ознайомлений. Тому повістка в цьому випадку цілком правильно вважається врученою. У постанові № 560 визначено, що належним врученням повістки вважаються безпосередньо вручення, відмова від отримання або навіть відсутність громадянина за адресою, наприклад, реєстрації. Тому повістка все одно буде вважатися врученою", — наголосив Істомін. 

За словами речника ТЦК, «повістка поштою — це якраз більше для розшуку громадян — для оперативності, для залучення меншої кількості особового складу», а також «щоб викликати громадян, які не працюють, які не можна викликати, скажімо так, іншими засобами». 

"Це може бути повістка для проходження міського лікарської комісії, це може бути повістка на відправку до навчального центру, якщо в нього всі дані уточнені і є інформація про те, що людина придатна за станом здоров’я, немає відстрочки ...", — розповів Істомін. 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті