Понад 2400 керованих авіабомб застосували росіяни проти України від початку червня, з них близько 700 - проти Харківщини - Зеленський

Російські окупанти застосували понад 2400 керованих авіабомб проти України від початку місяця. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 22 червня. 

"Лише від початку цього червня росіяни застосували проти України вже більш ніж 2400 керованих авіабомб, із них близько 700 - проти Харківщини, проти наших позицій, проти наших міст і громад на Харківщині. Завдаються такі російські удари й по Донеччині, і по інших наших прифронтових та прикордонних регіонах просто щоденно", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, зокрема російську бойову авіацію там, де вона є.

"Я вдячний усім партнерам, вдячний Америці за сильне рішення, яке допомогло нам стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківщини, - ми отримали змогу знищувати російські ракетні пускові установки поблизу кордону та скупчення російських окупантів. Такі рішення потрібно продовжувати. Значне зниження російського ракетного терору проти Харкова та області доводить, що це абсолютно реально - убезпечити наші міста й наші громади від російських бомб. Тому сучасні системи ППО для України - "петріоти", і прискорення тренування наших пілотів для F-16, і, що особливо важливо, достатня далекобійність нашої зброї - це те, що справді необхідно. Необхідно для захисту життя - і виключно для цього", - сказав також Президент України. 

Зеленський підкреслив, що у Харкові ще триває розбір завалів на місці влучання російської авіабомби. 

"Чотири керовані авіабомби вдарили по місту - це абсолютно прорахований терор. Одна з бомб зруйнувала житловий будинок у центральній частині міста, поруч з автовокзалом. Станом на зараз відомо про більш ніж 40 поранених і травмованих у місті. Усім надається необхідна допомога. Три людини у Харкові загинули від сьогоднішніх ударів. Рятувальна операція складна - був обвал конструкцій будинку", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що в Харкові щонайменше 25 поранених, серед госпіталізованих - діти. Зеленський заявив, що "терор керованими авіабомбами має бути зупинений".

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті