Польща, Німеччина та Чехія закликали ЄС збільшити їхнє фінансування через найбільшу кількість українських біженців

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск після саміту Європейської ради заявив, що необхідність фінансової підтримки Польщі, Чехії та Німеччини, які приймають найбльше українських біженців є очевидною і не повинна викликати дискусій. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Євросоюз фінансово підтримати Німеччину, Польщу та Чехію як країни, які прийняли найбільше біженців із України. З цього приводу керівники урядів Німеччини, Польщі та Чехії написали листа очільниці Єврокомісії.

Дональд Туск заявив, що рішення з цього приводу має прийняти Єврокомісія.

Перед початком саміту Європейської ради в Брюсселі Олаф Шольц говорив про необхідність більш справедливого розподілу тягаря прийому українських біженців.

«Німеччина, Польща, Чехія та кілька інших країн прийняли найбільше біженців, і тому разом з моїми колегами я вважаю, що настав час вирішити, що якщо інші країни менше беруть участь у прийомі біженців, Європа допоможе цим країнам, більш обтяженим у фінансовому плані», - сказав німецький лідер.

За словами Олафа Шольца, ЄС має покривати витрати на проживання, професійне навчання та мовні курси для біженців.

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті