Польща хоче бути лідером у процесі відновлення України після війни - міністр

Польща хоче бути лідером у процесі відновлення України після закінчення війни з росією. Про це заявив польский міністр з питань Європейського Союзу Шимон Шинковський вель Сенк, - повідомляє "Польське радіо"

Шинковський вель Сенк оголосив, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький візьме участь у конференції, організованій Групою Семи (G7), присвяченій відбудові України. 25 жовтня в Берліні представники країн G7, представники вищої української влади та експерти обговорять підтримку відновлення інфраструктури та економіки України після закінчення війни.

Шинковський вель Сенк підкреслив, що Польща є лідером в організації допомоги Україні, яка тримає оборону, і також хоче залишитися лідером підтримки України після закінчення війни. 

За словами міністра, прем’єр Матеуш Моравєцький має поговорити про це з іншими лідерами наступного вівторка в Берліні.

«Ця дискусія за участі експертів, буде розвивати цей процес, ініційований Польщею, аби вже сьогодні планувати, думати про те, як Україна може розраховувати на нашу підтримку у процесі відбудови. Але що важливіше: як Польща повинна у цьому процесі бути лідером так, як є лідером сьогодні у підтримці України на різних фронтах - військовому, гуманітарному, політичному. Так, очевидно, що ми маємо амбіції бути теж лідером у процесі відбудови України», - зазначив Шинковський вель Сенк.

Він нагадав, що це чергова глобальна конференція, присвячена допомозі Україні. Перша донорська конференція була організована 5 травня у Варшаві з ініціативи прем'єр-міністрів Польщі та Швеції.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті