"Показова акція покарання". У Криму окупанти масово мобілізують кримських татар

У Криму окупанти масово роздають повістки та мобілізують кримських татар. Про це повідомила постійна представниця президента України в АР Крим Тамила Ташева у Facebook.

"Вчора та сьогодні по всіх населенних пунктах, де компактно проживають кримські татари йдуть рейди - по школах, ринках, "Кримопт" (більшість кримських татар працюють), в місцях скупчення людей - і роздають повістки, часто загружають у машини і відвозять людей у воєнкоми. Вік - 18-50 років, за словами наших джерел, не дивляться ні на захворювання, про які їм говорять схоплені чоловіки, з коментарем - "зараз підходять усі", - написала вона.

Наприклад, у смт Зуя, роздали повістки біля 100 кримським татарам. Крім того, повістки там роздавали вчителям чоловічої статі. 

"Активно роздають повістки у селищах Азовське та Майське, Доброе та по всій "долині", де проживає велика кількість кримськотатарського населення, с. Урожайне, Строганівка та інші", - пише вона.

За словами джерел, станом на зараз це не менше 1000 повісток по всьому Криму.

"Ми бачимо, що це показова акція покарання кримських татар збоку окупаційних адміністрацій та кремля, які не підтримували окупантів всі ці роки, і зараз активно підтримували дії ЗСУ і виступаючи проти війни. Що це означає для кримських татар - це катастрофа. Кілька тисяч кримськотатарських чоловіків, які можуть бути вбитими або покаліченими на війні, для малочисельного кримськотарського народа точно вплине на кілька майбутніх поколінь кримських татар. Чоловіків у кримських татар (наслідки депортації) є менше", - розповіла Таміла Ташева.

За її словами, кримських татар хочуть знищити використовуючи для цього мобілізацію.

"Те що росія робить - незаконно. Згідно Женевських конвенцій і МГП не мають мобілізовувати чи відправляти на строкову службу громадян на окупованій території. Окремо звертаюсь до моїх співвітчизніків - прошу вас утриматись від походу на публічні заходи, на п'ятничну молитву (хоч я і розумію всю важливість), бо окупанту не важливо де роздавати свої пісульки і де хапати людей і відправляти на війну", - додала постійна представниця президента України в АР Крим.

"Робіть все що можете, використовуйте всі законні і "незаконні" методи для того щоб не бути мобілізованими", - закликала вона.

Як повідомлялося раніше, президент країни-агресора путін оголосив у РФ часткову мобілізацію.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті