Південна Корея перегляне заборону на постачання зброї Україні

Уряд Південної Кореї заявив про намір переглянути свою політику, що забороняє постачання зброї Україні. Про це повідомляє ВВС з посиланням на агентство Yonhap.

Зазначається, що ці кроки Сеул робить після того, як російський диктатор путін під час візиту до КНДР підписав договір із лідером цієї країни Кім Чен Ином про розширення співпраці, зокрема військової.

Начальник управління національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Чжин повідомив, що питання про постачання зброї Україні буде переглянуто.

Агентство Yonhap також цитує співробітника адміністрації президента країни, за словами якого "конкретні заходи будуть оприлюднені пізніше". 

"Буде цікаво подивитися, як відповість Росія, а не розповідати про наші плани заздалегідь", - каже співрозмовник Yonhap.

Чан Хо Чжин також заявив, що Сеул засуджує угоду про стратегічне партнерство, яку РФ підписала з КНДР.

Він додав, що будь-яка співпраця між Москвою і Пхеньяном, що зміцнює північнокорейський військовий потенціал, порушуватиме санкції ООН.

Чиновник повідомив, що Південна Корея також запроваджує додаткові санкції проти РФ, які стосуватимуться чотирьох суден, п'яти організацій і вісьмох осіб.

У повідомленні нагадується, що в липні 2023 року президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув до Києва і заявив, що його країна має намір розширити масштаб підтримки України.

Влада Південної Кореї, як правило, не постачає зброю до країн, що воюють, однак після початку російського вторгнення на адресу Сеула все частіше лунають заклики зробити для України виняток.

Протягом війни в Україні Південна Корея, за даними ЗМІ, здала в оренду Сполученим Штатам півмільйона 155-міліметрових боєприпасів.

Такий метод поставок озброєнь був обраний для того, щоб Сеул був якомога менше залучений до процесу військової допомоги Києву, проте Вашингтон активно постачає боєприпаси українцям, виснажуючи свої запаси, а корейські снаряди просто допоможуть американцям впоратися з цією проблемою, вказується в повідомленні.

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті