Після прибуття F-16 загроза українським військовим аеродромам зросте 

Після того, як винищувачі F-16 нарешті з'являться на озброєнні української армії, військові аеродроми Повітряних сил стануть ЗСУ ще більш важливою ціллю для російських ударів. Про це в коментарі Бі-бі-сі розповів голова військового комітету альянсу адмірал Роб Бауер.

За його словами, українським військовим, можливо, доведеться розглянути "інші майданчики для їхнього приземлення", наприклад, такі як автомобільні магістралі.

Бауер відмовився відповісти на запитання, чи отримає Україна дозвіл на використання F-16 для нанесення ударів по військових цілях на території Росії.

Він зазначив, що це питання мають вирішувати країни, які надають Україні літаки.

Серед країн, які погодилися відправити ЗСУ свої винищувачі F-16, - США, Данія, Нідерланди та Новергія.

За словами Бауера, завдяки літакам американського виробництва, російським військам буде важче атакувати українські сили на фронті.

Однак F-16 також стануть ласою ціллю для Росії, каже адмірал. "Росіяни зовсім не дурні, і вони спробують завдати удару по тому, що становить для них небезпеку", - сказав Бауер.

Він додав, що західні винищувачі також можуть допомогти Україні під час майбутніх наступальних операцій, однак їх не можна вважати диво-зброєю.

"Якщо хтось думає, що це диво-зброя, яка після свого прибуття змінить хід війни, то мені доведеться таких людей розчарувати", - каже Бауер.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті